zondag 19 juli 2009

Top 10 complottheorieën

Iedereen heeft wel zijn favoriet als het aankomt op complottheorieën. De ene houdt het op Roswell, de andere de hele Hollow Earth theorie en de andere het hele 9/11 "mysterie". Daarom leek het mij een leuk idee om de 10 meest interessante, vermakelijke, belachelijke theorieën te plaatsten en kort uit te leggen...

1. Chariots of the Gods:

Dit is toch wel één van mijn favorieten, deze omvat en ondersteund namelijk een hoop andere complottheorieën. Volgens de beschreven hypothese in het boek (Chariots of the Gods), is de aarde in het verleden bezocht en begeleid door buitenaardse beschavingen. Deze buitenaardsen zouden ons niet alleen op weg geholpen hebben in onze ontwikkeling als mens, maar zou ook een hele belangrijke rol hebben gespeeld in onze evolutie. Zij zouden namelijk ons geschapen hebben door hoogontwikkelde genetische manipulatie. De buitenaardsen zouden ongeveer 23000 jaar geleden voor een groot deel van de aarde, maar hebben beloofd om tijdens de volgende cyclus terug te komen. Sommigen denken dat de volgende cyclus het tijdperk waterman is.
Deze theorie zou bij zowel de evolutietheorie als de scheppingstheorie de gaten kunnen vullen volgens sommige mensen. Daarnaast zou het kunnen verklaren waarom er bijvoorbeeld de pyramide wereldwijd voorkomt of waarom er geen missing link is gevonden tot nu toe die van evolutie een feit zou maken en geen theorie. Ook het scheppingsverhaal in de bijbel zou een vertelling zijn van het genetische process die de mens ondergaan is, alleen is het hier en daar aangepast door de schrijver van genesis. Het verklaard ook waarom zo'n beetje IEDER oude beschaving het over 'goden van de sterren' spreekt die hun wijsheden magie brachten.

2. Reptilians:

De theorie die vertelt dat de wereld en wij mensen in het geheim worden onderdrukt en gebruikt worden als vee door evolutionaire afstammelingen van de dinosauriers of een ander reptielen soort. Anderen zeggen dat deze retilians uit een ander zonnestelsel komen en de aarde lang geleden tot één van hun koloniën hebben gemaakt. Een aantal grote namen die machtige posities hier op aarde bekleden zouden lid zijn van dit overheersende ras, zoals George W. Bush en Elizabeth II van Engeland. De reptilians zouden ondergronds leven in onze grotten en bergen, verspreid over de hele wereld. De theorie zou worden ondersteund door het feit dat iedere (oude) beschaving op aarde wel een variant op de reptilians zou hebben in haar mythologie en cultuur. Deze theorie is nauw verbonden met de hele holle aarde theorie.

3. Moonlanding Hoax:

Volgens verrassend veel mensen zou de maanlanding van '69 in scene gezet zijn door de Amerikaanse regering. Ze zouden namelijk zo bang geweest zijn dat de Russen hun voor zouden zijn, dat ze de hele zooi ergens in een studio in scene zouden hebben gezet.

4. Roswell:

Natuurlijk kan Roswell niet in de lijst ontbreken. Deze gebeurtenis is volgens velen de belangrijkste gebeurtenis op UFO gebied ooit. Men gelooft namelijk dat in juli '47 er echt een buitenaards schip bij Roswell New Mexico is neergestort en dat de Amerikaanse regering dit in de doofpot heeft gestopt om technologische voordelen te behalen en ze niet te hoeven delen met de rest van de wereld. Afgeleid hier van zou de regering in de VS een soort van pact hebben gesloten met bepaalde buitenaardse rassen voor technologische en biologische uitwisseling tussen de mens en de buitenaardsen. De VS krijgt de tech en de aliens hebben toestemming om biologisch materiaal van de wereldbevolking te nemen. Echter is deze pact wat gaan wankelen, tot 1972 toen de relaties helemaal bekoelden, vreemd genoeg precies het jaar dat we voor het laatst op de maan zijn geweest. (toevallig)

5. Alien Moonbase:

Er zou zich volgens deze theorie een buitenaards maanbasis bevinden op onze maan, die daar al duizende op duizende jaren zou staan. De basis is nog actief, wat de UFO meldingen op aarde zou verklaren. Van de maan naar de aarde vliegen is heel wat makkelijker dan dit vanaf een compleet ander stelsel te moeten doen. Deze basis zou zich op de duistere kant van de maan moeten bevinden, juist de kant die we niet kunnen zien.

6. False Flag Operations:

Dit is niet zo zeer een complottheorie gezien dit meerdere malen in onze geschiedenis is gebeurd, denk bijvoorbeeld aan de Rijksdagbrand en Winteroorlog.
Het gaat mij om de laatste zo genaamde false flag operation, dat zou namelijk het WTC in New York/ 11 september 2001 zijn geweest. Operaties onder valse vlag zijn operaties die dusdanig zijn ontworpen dat het lijkt alsof ze worden uitgevoerd door andere entiteiten. Zij kunnen worden uitgevoerd door regeringen, ondernemingen en andere organisaties en zijn zowel geheim als clandestien.

7. Geheime gennootschappen:

Volgens deze theorie, zou de wereld geregeerd worden door geheime op macht beluste gennootschappen die de wereld willen regeren of zich in het geheim klaar maken voor een komende catastrofe zodat ze daarna de wereld kunnen overnemen. Denk hierbij aan groep als de Illuminati en de Vrij Metselaars. Zij zouden bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de staat van de wereld op dit moment.


8. Bijbelse complottheorie:

Volgens deze Theorie zou de RKK(Rooms Katholieke Kerk) zich schuldig maken aan het verduisteren van geschriften en informatie die aan zouden tonen, dat het woord zoals de RKK het verkondigt één en al leugens is. Dit zou bijvoorbeeld één van de redenen zijn geweest waardoor de Dode zee teksten niet officieel erkend worden door het Vaticaan.


9.Valse geschiedenis:

Volgens deze theorie zou de evolutionaire en historische geschiedenis die wij kennen, één grote leugen zijn. Deze theorie hangt erg nauw samen met o.a. de Chariots of the Gods theorie en de geheime gennootschappen theorie.


10. Digitale TV:

Deze is wat nieuwer, maar niet minder interessant. Volgens deze theorie zou de gedwongen overgang van analoog naar digitale TV een list zijn van "Big Brother" om ons beter in de gaten te kunnen houden. De theorie zegt dat er camera's en microfoons in de nieuwe digitale TV toestellen worden gebouwd om ons in de gaten te houden. Daarnaast zou de hele DTV ontwikkeling niet meer dan een list zijn om te controleren en manipuleren wat voor informatie wij op de tv krijgen. Binnen nu en 10 jaar wil men interactieve digitale TV als standaard hebben en als dat éénmaal gebeurt, dan zullen wij allemaal onder de controle van 'Big Brother' zijn en dan hebben we het niet over die waardeloze reality show.


Natuurlijk zijn er honderden, zo niet duizende, andere complottheorieën. Maar deze vind ik toch wel de meest interessante die ik ken. Of ze waar zijn is weer een ander verhaal, maar boeiend zijn ze zeker als je het mij vraagt. Voor meer informatie over één of meerdere van deze complottheorieën, raad ik jullie aan om zelf onderzoek te doen via google of wikipedia bijvoorbeeld.


0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: