vrijdag 17 juli 2009

NASA schort toekomstige spaceshuttle vluchten op!

HOUSTON - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voert voorlopig geen vluchten met spaceshuttles uit. Dat heeft de NASA donderdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Het besluit volgt op problemen bij de lancering van het ruimteveer Endeavour woensdag.

Op camerabeelden was te zien dat stukken isolatiemateriaal afbraken en het hitteschild van de spaceshuttle raakten.


''We maken ons hier geen zorgen over, maar we moeten weten wat er aan de hand is met het oog op de volgende vlucht'', zei John Shannon van de NASA.

In de loop van 2010 gaan de drie spaceshuttles van de NASA met pensioen. Tot die tijd staan nog zeven vluchten gepland. De eerstvolgende lancering is vermoedelijk op 18 augustus.


Bron:Nu.nl


Men kon idd een aantal stukken "puin" voorbij zien schieten tijdens de lancering. Gelukkig gebeurde dit niet op een eerder punt in de lancering. Dan hadden we het misschien gehad over een "verongelukte" spaceshuttle als ik het zo lees..

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: