dinsdag 28 juli 2009

Toengoeska explosie nog steeds een mysterie...

Op 30 juni 1908 vond in Toengoeska (Sinds 2007 Evenkië) in Siberië een enorme explosie plaats bij de rivier de Stenige Toengoeska. Bij de explosie werden vele bomen ontworteld in een omtrek van 30 tot 40 kilometer. Over de oorzaak van de explosie wordt nog veel gespeculeerd, mede doordat deze in een zeer afgelegen gebied plaatsvond; de meest geaccepteerde verklaring is de ontploffing van een meteoriet op circa 8 kilometer boven het aardoppervlak.

De schaarse ooggetuigen in het zeer dunbevolkte gebied zagen een vuurbal uit de hemel neerdalen en in de lucht exploderen. Dit ging gepaard met een zeer harde knal. Door de kracht van de explosie werden bomen in de omgeving ontworteld en mensen en dieren weggeblazen. De explosie was op vele kilometers afstand (meer dan 200 km) van ground zero te voelen. (Wikipedia)

The Tunguska Explosion, presumably caused by a comet, is the greatest space catastrophe humankind has ever witnessed. Even a century later, the Siberian blast still attracts scientists who hope to unveil its mystery.

A powerful explosion in East Siberia shook the Earth in the early morning of June 30, 1908, or June 17 in the Julian calendar that was then in use in the Russian Empire.

The energy of the explosion was most likely equivalent to around 10-15 megatons of TNT, or about 1,000 times the power of the Little Boy atomic bomb that was dropped on Japan’s Hiroshima by the United States at the end of the World War II.
Bron:
Russia Today

Er zijn vele mogelijke verklaringen voor de explosie bedacht, van komeet tot buitenaardsen. Maar wat de werkelijke oorzaak was, is nog niet bekend.

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: