woensdag 15 juli 2009

Vliegtuigcrash in Teheran 168 doden!


TEHERAN - In het noordwesten van Iran is woensdag een passagiersvliegtuig neergestort van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Caspian Airlines. Alle inzittenden zijn omgekomen, berichtten Iraanse media op gezag van de politie.







Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zaten 168 mensen in het vliegtuig, 153 passagiers en vijftien bemanningsleden.

Het toestel van het Russische type Toepolev 154 stortte rond half twaalf 's middags (lokale tijd) neer in een akker in de buurt van de stadQazvin.


Krater

Het toestel was onderweg van Teheran naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Een kwartier nadat het was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Imam Khomeini, verdween het van de radar en stortte het neer.

''Het vliegtuig viel uit de lucht en ontplofte toen het de grond raakte'', aldus een ooggetuige. Op beelden was een flinke krater in de akker te zien, omringd door puin, schoenen, kleding en enkele lichaamsdelen. Inwoners van het nabijgelegen dorp Janat Abad stonden bij de plaats van de crash.

Vuur

''We konden niets meer doen'', meldde een brandweerfunctionaris. ''We probeerden het vuur zo goed mogelijk te blussen.''

Volgens een hoge functionaris had het vliegtuig te kampen met technische problemen en probeerde het een noodlanding te maken. ''Helaas vatte het toestel vlam in de lucht en stortte het neer'', aldus de functionaris.

Armeniërs

Het gaat om de dodelijkste vliegramp in Iran sinds 2003. Volgens Caspian Airlines waren twintig à 25 van de doden Armeniërs. In Iran wonen zo'n 100.000 etnische Armeniërs. Die gebruiken geregeld vluchten van Teheran naar Jerevan voor familiebezoek.


Bron:Nu.nl

Ligt het nou aan mij, of storten er de laatste 12 maanden verdacht veel vliegtuigen neer?

De hoeveelste is dit eigenlijk, 10e, 12e in 12 maand?


0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: