donderdag 23 juli 2009

Obama verdedigt zijn zorg hervorming plan

'Hervormen zorg nodig voor economie VS'

Uitgegeven:23 juli 2009 05:42
Laatst gewijzigd:23 juli 2009 07:26

WASHINGTON - De hervorming van de gezondheidszorg staat centraal als het om het herstel van de Amerikaanse economie gaat. Dat zei president Barack Obama woensdagavond (plaatselijke tijd) op een persconferentie waar hij zijn hervormingsplannen voor de gezondheidszorg verdedigde.

''Door de oplopende kosten voor de gezondheidszorg gaan Amerikanen failliet'', aldus Obama. ''Elke dag verliezen 14.000 mensen hun ziektekostenverzekering.''

De president stelde dat als de kosten voor de gezondheidszorg niet onder controle worden gebracht, ook het land bankroet zal gaan.


''We willen een hervorming doorvoeren die minder kost, meer keuzevrijheid biedt en waarop alle Amerikanen kunnen rekenen'', zei Obama. ''En we zullen het dit jaar doen.''

Weerstand

De aanpak van de gezondheidszorg geldt als het belangrijkste binnenlandse hervormingsproject van Obama. Bij veel Republikeinen, maar ook bij leden van zijn Democratische Partij stuiten de plannen op steeds meer weerstand.

Vooral vanwege de gigantische kosten van circa 1 biljoen dollar (700 miljard euro) om voor alle Amerikanen een betaalbare zorg te realiseren.

Van de ruim 300 miljoen Amerikanen hebben er ongeveer 47 miljoen geen ziektekostenverzekering. In het begin van zijn ambtsperiode probeerde Bill Clinton met de hulp van zijn vrouw Hillary daarin ook verandering te brengen. Die poging liep op een jammerlijke mislukking uit.

Stabilisatie

Obama liet zich ook uit over de financiële situatie in zijn land. ''We stonden aan de rand van een complete financiële ineenstorting'', zei de president. ''We zijn van die rand verwijderd geraakt.'' Volgens Obama is nu sprake van ''stabilisatie'' in het Amerikaanse financiële systeem.

Obama wist na zijn beëdiging een peperduur stimuleringspakket voor de economie door het parlement te loodsen. Maar de economische zorgen blijven vooralsnog groot. Zo blijft de werkloosheid oplopen. Veel maatregelen zullen naar verwachting komend jaar pas effect sorteren.

Na zes maanden lijkt de hoop op een snelle verandering bij mensen langzamerhand om te slaan in teleurstelling. Uit een peiling bleek onlangs dat de populariteit van Obama is gedaald tot 57 procent. Hij is daarmee even geliefd als zijn voorganger George Bush na diens eerste zes maanden in functie.

Bron:Nu.nl


Ok allemaal leuk en aardig voor de amerikanen enzo, maar wanneer wordt ONS zorgsysteem nou eens weer teruggebracht naar wat het ooit was. Je weet wel, volledige dekking voor een paar euro per maand?
Ik weet nog dat ik een VEEL beter pakket en betere dekking had voor ongeveer 32 euro per maand. Nu betaal ik meer dan 150 euro en wordt nauwelijks gedekt. Het meeste moet ik toch zelf deels betalen en een hoop dingen waar ik voor verzekerd was, worden niet meer gedekt. Des tijds wilde Nederland, zoals gewoonlijk, het grote voorbeeld Amerika na doen door de zorg volledig open te gooien en het volk uit te laten buiten door verzekeringsmaatschappijen. Nu het gebleken is dat het totaal niet werkt en in mijn ogen een onmenselijk systeem is, kunnen we nu dan weer terug naar hoe het was? Het is nu volgens mij voor Jan met de pet goedkoper om gewoon iedere maand die 100 of 150 euro te bewaren en op te potten voor medische gevallen dan om je te laten verzekeren. Zijn we niet lang genoeg leeggeroofd en mishandeld door de verzekeringsmaatschappijen, geeft de regering dan echt zo weinig om ons?

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: