dinsdag 14 juli 2009

Lancering Endeavour WEER afgelast



















In de aanloop naar de geplande lancering maandagavond (plaatselijke tijd) brak een onweersbui los bij de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. De vluchtleiding vond het daarom niet verantwoord de Endeavour te lanceren. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie doet woensdag een zesde poging de Endeavour te lanceren.

Vorige week moest de lancering ook al twee keer worden afgebroken vanwege slecht weer. Een maand geleden gooide een lek bij een van de brandstoftanks tot twee keer toe roet in het eten.

De bemanning had onder meer het laatste deel van de Japanse module Kibo naar het internationale ruimtestation ISS moeten brengen. In deze 'veranda in de ruimte', zoals de NASA de Japanse uitbouw noemt, kunnen ruimtevaarders experimenten uitvoeren waarbij direct contact met de ruimte nodig is.

Het lijkt net als of iemand niet wil dat we de ruimte in gaan. Drie keer in enkele dagen, dat zegt toch wel wat. Geen wonder dat we al sinds 1972 niet meer op de maan zijn geweest, we kunnen nauwelijks van de grond komen.


0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: