dinsdag 1 september 2009

Zendmasten bedreigen bijen!

Dat het al een poos niet goed gaat met de bijenpopulatie is wel bekend, maar zou de oorzaak nu eindelijk gevonden zijn? Uit een nieuw onderzoek, blijkt namelijk dat zendmasten en hun electromagnetische veld heel schadelijk voor de bijen is.

NEW DELHI - De elektromagnetische golven van zendmasten kunnen een bedreiging vormen voor honingbijen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde onderzoeksresultaten, berichtte het persbureau Press Trust van India.

    De elektromagnetische golven verstoren de navigatiecapaciteiten van werkbijen die nectar uit bloemen verzamelen om de bijenpopulatie te onderhouden. Als een zendmast in de buurt van een bijenkorf stond, konden de werkbijen niet terugkeren, aldus milieudeskundige Sainuddin Pattazhy. Daardoor bleef de koningin alleen achter met de eitjes en stortte de kolonie binnen tien dagen in, zo bleek uit het onderzoek in de zuidelijke deelstaat Kerala.

    Ruim 100.000 mensen in Kerala zijn werkzaam in de bijenteelt. De dalende bijenpopulatie vormt een bedreiging voor hun inkomsten. De bijen zijn eveneens onmisbaar voor het bestuiven van bloemen en planten. Volgens onderzoeker Pattazhy kan de bijenpopulatie binnen tien jaar verdwenen zijn als het aantal zendmasten verder toeneemt.
    Bron: Telegraaf.nl


    Ik heb het idee dat er nog te weinig mensen bewust zijn van ons lot als de bijen uitsterven. Zonder bijen stort het hele natuurlijke systeem in één. Als zij weg zijn, dan volgen wij 5 jaar later.

    0 reacties:

    Een reactie posten

    Bedankt voor je reactie!

    Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

    Zoeken naar nieuws

    De Subjectieve Tweet!

    De Subjectieve Hyves

    De Subjectieve Hyves
    Voeg ons toe op Hyves!

    Theo Hooyer Woonbiologie

    Argusoogradio.org

    American Freedom Radio

    Vrije omroep

    www.vrijheidsparade.nl

    De Subjectieve Waarheid

    Mijn foto
    Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

    Oude berichten: