zondag 6 september 2009

Ok aliens zijn geland, en nu?

Stel je voor, je wordt morgen vroeg of volgende week of over een jaar wakker en de lucht zit vol ufo's. Alle media berichten dat aliens echt zijn en dat ze nu eindelijk contact maken met ons. Je ziet ze zich vervolgens door je straat verplaatsen en wordt zelfs "aangesproken" door hun. Alle twijfel is uit de wereld geholpen over hun wel of niet bestaan. Ze brengen een boodschap van licht en vrede, maar ook kennis en informatie die er op wijzen dat wij inderdaad duizenden jaren onderdrukt werden door een selecte groep en dat eigenlijk alles wat we tot nu toe van hun gehoord hebben een leugen is. Religie, onze geschiedenis wetenschappelijke kennis enz. Alles blijkt door hun verzonnen te zijn om ons onderdrukt te houden. Hoe ga je dan verder en kan je dat ook? Kan jij zo open staan dat je zoiets zou kunnen aannemen? Kan jij zo alles wat je ooit dacht de weten aan de kant zetten en vrolijk aan je nieuwe leven beginnen? Of ben jij één van diegene die bij zo'n gebeurtenis helemaal flipt en desnoods met geweld je gelijk wilt krijgen?


Ik hoop zelf dat op zo'n dag iedereen de kalmte bewaart en zich realiseert wat er op dat moment werkelijk gebeurt. Maar een kleine stem in mijn achterhoofd denkt er heel anders over. Die stem denkt namelijk dat er een hele hoop mensen de realisaties niet aan zullen kunnen en helemaal door zullen draaien. Stel je voor, al die religieuze mensen die verteld wordt dat hun geloofsversie of geen enkele geloofsversie de juiste is. Hoe moeilijk of makkelijk zullen zij daarmee om kunnen gaan? Er wordt hun verteld dat hun manier van leven/religie niet klopt of dat ze het niet bij het juiste eind hadden in ieder geval. Alles waar die mensen in hebben geloofd en wat hun meegegeven werd en wat hun heeft gevormd, blijkt een leugen te zijn of niet te kloppen. Hoe schudt je zoiets van je af?


Dat kan in mijn ogen ook niet, dit is iets waar men zich doorheen moet werken. Het liefste met je naasten om je heen, zo dat je elkaar kunt steunen. Je moet tot je eigen conclusie komen dat het niet zo erg is als dat het misschien op dat moment voelt.


Het enige wat men zich moet realiseren is het volgende:


Religie is NIET HETZELFDE ALS GELOOF. Religie is een systeem om geloof te manipuleren en te sturen. Het is dus niet je geloof wat aangetast wordt, alleen de manier waarop jij dat geloof bedreef. Je geloof in een hogere macht is dus niet de leugen, maar de manier waarop je het uitte. Zo zou je het moeten zien, het is alleen de manier waarop jij je geloof beoefende dat niet juist zou zijn in zo'n situatie. Die dag hoef je alleen maar je manier van geloven wat aan te passen. Het gaat om de boodschap, niet de manier waarop die gebracht wordt. Als je dat maar weet te onthouden, dan voorzie ik geen grote problemen op die dag en daarna.


Wat zou er economisch gebeuren op zo'n dag? Zou de economie dit aankunnen? Mijn vraag is eigenlijk "Maakt het wat uit?" De economie is wederom zo'n systeem wat bedacht is door de grote mensen, met de bedoeling om mensen hun welvaart en geld te manipuleren en te reguleren. Wat religie doet met geloof, doet economie met welvaart en financiën. Wij leven met een fictief monetair-systeem! Het geld waar mee gehandeld wordt en waar over gesproken wordt, bestaat voor een groot deel niet eens. Het zijn allemaal cijfers op papier, die uit zichzelf geen waarde hebben. Wij zijn diegene die waarde geven aan die vellen papier. Het geld of de waarde bestaat dus alleen omdat wij het toelaten. Als morgen heel de wereld zou zeggen we erkennen geld niet meer, dan houdt het ook op waardevol te zijn. Maar dat realiseert men zich volgens mij niet. Wij, de mensen, geven geld en zijn meesters de macht en de waarde. Dus wanneer deze dag plaatsvindt is de economie wel het aller laatste waar men zich druk om dient te maken lijkt me. Want wat is nou belangrijker, je fictieve centen of je welzijn?


Op deze historische dag zal er waarschijnlijk ook veel op politiek, maatschappelijk en sociaal gebied gebeuren. Maar wat? Zelf denk en hoop ik dat we nu eens eindelijk allemaal volwassen worden en ophouden met elkaar te (bek)vechten als een stel hormonale kinderen. Hebben we elkaar nu niet lang genoeg het leven erbarmelijk gemaakt? Hebben we niet lang genoeg in angst geleefd? Angst voor vreemden en vreemde dingen, angst voor onze eigen ik, angst voor de dood. Op die dag zal al die negativiteit hopelijk uit al onze harten en zielen verdwijnen.Op die dag worden we eindelijk weer één met elkaar. Zie het als die eerste keer dat je van de hoogste duikplank sprong in het zwembad. Het ziet er eng uit en je bent bang om gewond te raken. Maar als je éénmaal die sprong hebt gemaakt en in het water terecht komt, realiseer jij je dat die angst helemaal om niks was. Dus waag gewoon die sprong en je zal zien, dat je nergens bang om hoeft te zijn.


Ik denk dat als we er zo naar kunnen kijken, het straks allemaal reuze mee zal vallen als eindelijk contact met ons leggen. Mits ze natuurlijk hier niet in vrede komen en ons allemaal hun pakezels maken om in hun mijnen te werken. Ja, dan zijn we redelijk het bokje. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan, negatief denken schept negativiteit zullen we maar zeggen. De meeste mensen hebben geen idee wat hun gedachten en gevoelens uit kunnen richten. Als men dat wist, dan leefden we in een compleet andere wereld.

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: