vrijdag 25 september 2009

Zaterdag 26 september 2009 Vrijheidsparade! (Ja dat is inderdaad morgen)

Ik heb al een aantal keer aangegeven dat morgen in Den Haag zich iets moois gaat afspelen, de vrijheidsparade! Om iedereen nog één keer op de hoogte te brengen van dit initiatief, post ik een bericht wat net is doorgestuurd. Ik denk dat dit namelijk meer dan genoeg zegt over onze situatie nu en het doel van de parade. Ik wou dat ik er zelf bij kom zijn, maar ik heb andere verplichtingen. Hopelijk wordt dit een succes, volgend jaar ben ik er zeker bij!



De burger is volwassen: nu de overheid nog

Kom allemaal naar de Vrijheidsparade op 26 september te Den Haag.


Vrijheid is het geboorterecht van ieder mens. Vrijheid is het natuurlijke verlangen van de mens om zijn doen en laten te beheersen. Er lijken echter krachten in de samenleving actief te zijn die uw natuurlijke vrijheid juist willen afnemen. Iedereen heeft daarentegen het recht op vrije keuze en zelfbeschikking; iedereen het recht op privacy en een eigen leven. Voor de gemiddelde mens is dit logisch maar blijkbaar niet voor de overheid. Wij als burgers zijn volwassen, nu de overheid nog.

Zo langzamerhand lijkt het dat de burger de overheid dient, in plaats van dat de overheid er voor de burger is. Met de toenemende betutteling neemt de overheid steeds meer individuele verantwoordelijkheid weg. Desondanks legt de overheid de aansprakelijkheid bij de burger. Zij lijkt de burger meer en meer te wantrouwen en daarom te willen controleren.
Het politieke circus en de media lijken het oude spreekwoord: verdeel en heers, heel goed te begrijpen. Soms vraagt men zich af of het nu de ‘terroristen’ of de politiek en media zijn die alles opblazen. Wij zijn allemaal mens, en willen niet in hokjes gedrukt worden: hokjes verdeeld in goed en slecht.

Politici zeggen enkel wat ze schijnen te (moeten) vinden maar nooit wat ze voelen. Bent u de loze beloften van politici ook zo zat? Ziet u door het bos van links en rechts ook de bomen niet meer? Het lijken schijntegenstellingen om mensen te verdelen want wat u ook stemt; er lijkt niets wezenlijks te veranderen.
De media en politiek lijken steeds minder vragen te stellen. Zij presenteren oorlog als het enige middel voor vrede en democratie. Is er dan geen vrede mogelijk zonder oorlog? Vrede en oorlog lijken wel elkaars synoniem: oorlog = vrede. Het is de wereld op zijn kop.

Geldverkwisting, corruptie en incompetentie van de overheid zijn aan de orde van de dag. Armen worden armer, de rijker ook. Banken worden gered, de mensen niet. De bonuscultuur gaat lustig door terwijl de de minst draagkrachtigen worden gekort.
Terreuralarmen, klimaatrampen, pandemieën en financiële crises: het lijkt alsof de overheid haar onderdanen angst wil inboezemen om ons ontvankelijk te maken voor nieuwe vrijheidsbeperkende maatregelen. Wij laten ons niet regeren door angst. Als burgers van Nederland zijn wij één. Onze kracht zit in het getal: wij laten ons niet verdelen en zijn met veel meer dan de kleine groep die onze vrijheid denkt te mogen afnemen.

Op de Vrijheidsparade willen wij die verbondenheid laten zien en ons geboorterecht, onze vrijheid vieren. De Vrijheidsparade maken we met z'n allen. Het is geen demonstratie maar een positieve parade van mensen die zich vrij weten vrijheid als wezenlijk onderdeel van het mens-zijn en zich dat niet laten ontnemen.

Als u zich hierin herkent, kom dan naar de Vrijheidsparade, aanstaande zaterdag, 26 september te Den Haag! We vertrekken vanaf 12.00 uur vanaf het Malieveld. Voor precieze informatie en de routebeschrijving, zie 
www.vrijheidsparade.nl Laat uw verbondenheid zien en kom naar de Vrijheidsparade!!

http://www.vrijheidsparade.nl

2 reacties:

Anoniem zei

Vrijheid voor de mens, ben ik helemaal voor.
Maar wanneer is er vrijheid voor onze mededieren.
Alleen al in Nederland 500 miljoen dieren, stiekum opgesloten en op een walgelijke manier opgefokt en vervoerd, om daarna afgeslacht te worden voor onze lekkere trek, ieder jaar weer.
Vrijheid voor ieder levend wezen.

De Republiek zei

Helemaal waar, misschien een idee om eens samen te gaan werken met andere groepen in plaats van apart aandacht gaan vragen voor 1 onderwerp? Is dat misschien niet een idee?

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: