dinsdag 18 augustus 2009

Zombies moet je afschieten!

Ik vond dit zo'n leuk bericht dat ik hem hier plaats.

Wetenschappers simuleren zombie-aanval

Uitgegeven:18 augustus 2009 13:37
Laatst gewijzigd:18 augustus 2009 13:53

AMSTERDAM – Wetenschappers uit Canada hebben met een statistisch model onderzocht hoe zombies zouden moeten worden bestreden als ze echt zouden bestaan.

De onderzoekers van de universiteit van Ottawa simuleerden een aanval van zombies met biologische gegevens uit horrorfilms.

Ze gingen bij hun onderzoek uit van zombies die niet erg intelligent waren en zich langzaam voortbewogen, maar wel in staat waren om mensen gemakkelijk te besmetten met het zombie-virus.


Uit het statistisch model blijkt dat geweld de enige manier is om een aanval van de horror-karakters in te dammen, als ze echt zouden bestaan. Pogingen tot quarantaine of genezing van zombies zouden gedoemd zijn om te mislukken.

Ondergang

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk boek Infectious Disease Modelling Research Progress.

Het model van de onderzoekers wijst er op dat zombies in horrorfilms meestal op een manier worden bestreden die wetenschappelijk gezien juist is.

“Een uitbraak van zombies zal in veel gevallen leiden tot de ondergang van de beschaving, tenzij er snel en adequaat op gereageerd wordt”, aldus de onderzoekers op de website van het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

“De meest effectieve manier om de opkomst van zombies tegen te gaan, is een tegenaanval. Het is - zoals je meestal ook in films ziet – belangrijk dat zombies snel en hard worden aangepakt, anders komt de mensheid in grote problemen.”

De studie heeft volgens hoofdonderzoeker Joe Imad overigens ook een serieuze kant. “Als je er op een realistische manier naar kijkt, kun je een aanval van zombies vergelijken met de uitbraak van een besmettelijke ziekte. Een uitbraak van zombies simuleren, is eigenlijk hetzelfde als het simuleren van griepuitbraak.“
Bron:
Nu.nl


Wat mij verbaasd is dat ze hier een heus "onderzoek" voor nodig hadden om tot deze conclusie te komen. Beetje jammer van het hun tijd vind ik, had naar iets beter kunnen gaan. Tenzij dit "onderzoek" niet meer was dan een op zeer creatieve maar lakse manier je werk doen. Hebben zombie films ons dan niet genoeg geleerd al die jaren? Maar goed we moeten dus mensen met griep af gaan schieten?

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: