donderdag 6 augustus 2009

Minder bijen betekent minder ijsvariatie.

Minder bijen, minder ijssmaken

Uitgegeven:6 augustus 2009 09:27
Laatst gewijzigd:6 augustus 2009 09:27

UTRECHT - De bijensterfte is wereldwijd een groot probleem. Bijen bestuiven bloemen en planten, en als er geen bijen meer zouden zijn zou de natuur grote schade oplopen.

Maar dan zouden er ook niet meer zo veel lekkere ijsjes zijn, zo stellen wetenschappers donderdag in een oproep om een petitie tegen de bijensterfte te tekenen.

IJsproducenten gebruiken fruit en noten om hun ijsproduct smaak te geven. Sommige ijsfabrikanten gebruiken alleen maar natuurlijke producten, bij anderen bestaat de ijssmaak voor minstens de helft uit gemalen fruit of noten, aldus de wetenschappers van de universiteiten van Utrecht en Wageningen en imker Peter Slootweg.


Als de bijen verdwijnen, zijn de meeste ijssmaken niet meer te maken.

Een aantal grote ijsproducenten als Häagen-Dazs en Ben & Jerry's ondertekenden om die reden al petities om de bijenvolken te redden.

Zij pleiten voor een verbod op bepaalde bestrijdingsmiddelen en hulp voor de vergrijzende imkerij. Petities zijn te vinden op stopdebijensterfte.nl.

Bron:nu.nl

Nou kinders, jullie horen het redt de bijen! Niet voor het welzijn van ons en de hele wereld, maar voor de ijssmaken! Straks moeten we het nog doen zonder B&J Chunky Monkey ofzo, de gruwel! In een wereld zonder chuncky monkey wil ik niet eens leven... Vergeet de natuur, vergeet ons, vergeet ieder ander levensvorm op aarde, redt de bijen om zo het ijs te redden! Ik wordt altijd een beetje misselijk van dit soort berichten.

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: