maandag 31 augustus 2009

Een online grieptest?

Soms kom je een initiatief tegen waar je broek gewoon van afzakt. De "online grieptest" is daar één van. Het wordt met toch enige bombarie gebracht als een soort van online orakel die jou zal vertellen of je de gevreesde mexicaanse varkensgriep hebt of dat je helemaal gezond bent. Als je dat leest, dan verwacht je toch wat neem ik aan? Inplaats van dit geneeskrachtige orakel krijg je een aantal banale vragen, zoals '1. Heeft u koorts, dat wil zeggen een temperatuur van 38° Celsius of hoger?' Met als mogelijke antwoorden ja en nee. Druk je op ja , dan ga je naar de volgende vraag die enkele verschijnselen en effecten van een hele gewone griep opnoemt. Ook deze vraag heeft alleen de mogelijkheden ja en nee. Als je nee kiest kom je op een pagina die iets zegt als "Je hebt waarschijnlijk geen griep...."

Griepcheck van huisartsen op internet

Uitgegeven:31 augustus 2009 10:46
Laatst gewijzigd:31 augustus 2009 10:50

UTRECHT - Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft op de internetsite nhg.org een griepcheck geïntroduceerd.

Deze is bedoeld om de huisartsen in Nederland te ontlasten, vertelt een woordvoerster van het Nederlands Huisartsen Genootschap maandag.

De check is geen vervanger van het consult, benadrukt de woordvoerster.


Mexicaanse griep

''De check is bedoeld voor mensen die denken mogelijk besmet te zijn met nieuwe influenza A (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep. Zij kunnen op deze manier thuis een eerste check doen om te kijken of ze mogelijk deze griep hebben.''

Gebruikers kunnen, afhankelijk van de antwoorden, in totaal acht vragen voorgelegd krijgen.

Niet naar spreekuur

Hoe druk de huisartsen het hebben met patiënten die denken de griep te hebben, kan de woordvoerster niet zeggen.

''Het is een praktisch hulpmiddel, aangezien mensen met griepverschijnselen niet naar het spreekuur mogen komen.'' Wie de vragen heeft beantwoord, krijgt daarna een concreet advies, aldus het NHG .

Bron:Nu.nl

Ligt het aan mij, of is dit echt de meest achterlijke verbruik van webruimte? Een online grieptest, niemand die daar de stupiditeit van ziet? Wat voor nut heeft deze test? Als je weet dat je koorts hebt, weet je dan niet al eigenlijk dat je waarschijnlijk griep hebt? Heb je daar nou echt een online test voor nodig om je te vertellen dat wanneer je koorts hebt, je misschien wel griep hebt? Ik heb het idee dat deze en de meeste andere online tests, meer online gezet worden om het volk koest te houden en om de schijn te wekken dat ze iets aan de griep doen. Het doen lijken als of ze echt iets aan het doen zijn, terwijl ze allemaal eigenlijk met hun duim in hun reet of handen in het haar als kippen zonder kop rondspartelen.

Ik snap een dergelijke test wel als je als persoon met wat kwalen zit waar je niet van weet waardoor deze komen. Een soort database met allemaal symptomen die samen een conclusie trekken of je iets hebt en wat dat kan zijn. Maar om zoiets voor een griepje te doen? Wat hier dus zo praktisch en behulpzaam aan is snap ik niet helemaal. Vinden ze ons dan werkelijk zo dom en makkelijk manipuleerbaar?

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: