maandag 17 augustus 2009

Algehele vaccinatie Mexicaanse griep niet nodig!

Van "Iedereen gaat dood als ze zich niet laten vaccineren" tot "Eigenlijk hoeft het niet, dat vaccineren" naar "Bepaalde groepen dienen een vaccinatie te nemen". Wat een vreemde gang van zaken heeft die mexicaanse griep doorgemaakt. In het begin werd het verkondigd als de grote mensen doder en nu is het eigenlijk niet meer dan een gewoon griepje geworden. Hoezo verneuken waar je bij staat.

'Algehele vaccinatie Mexicaanse griep niet nodig'

Uitgegeven:17 augustus 2009 17:00
Laatst gewijzigd:17 augustus 2009 18:12

DEN HAAG - De Gezondheidsraad vindt het op dit moment niet nodig de hele Nederlandse bevolking in te enten tegen de Mexicaanse griep.

De raad adviseert minister Ab Klink (Volksgezondheid) het vaccineren van een aantal (risico-)groepen. Dat betreft vijf tot zes miljoen Nederlanders.

Het gaat om iedereen die ook altijd de jaarlijkse griepprik krijgt aangeboden. Dat zijn mensen die door bijvoorbeeld een longaandoening meer risico lopen en 60-plussers.


Ook adviseert de raad vrouwen die minstens drie maanden in verwachting zijn in te enten, maar alleen als ze tot een medische risicogroep behoren.

Gezondheidszorg

Verder zou personeel uit de gezondheidszorg een prik moeten krijgen als het werkt met mensen uit bovengenoemde groepen.

Ten slotte moet er een prik komen voor gezinsleden en mantelzorgers van mensen die erg ziek kunnen worden door of mogelijk zelfs zouden kunnen sterven aan de griep.

Vaccins

Het kabinet heeft 34 miljoen vaccins aangeschaft. Daarmee kunnen alle Nederlanders twee keer ingeënt worden. Hoewel nu niet alle Nederlanders een prikje aangeboden krijgen, houdt minister Klink wel alle vaccins in voorraad en verkoopt hij ze niet door aan landen die minder hebben ingeslagen.

Hij wijst erop dat het de griep nu nog betrekkelijk goedaardig verloopt, maar het virus zou ook agressiever kunnen worden.

Ongerustheid

De Gezondheidsraad komt volgende maand nog met een vervolgadvies over de vaccinatie. Dan zouden er nog meer groepen voor inenting in aanmerking kunnen komen.

Ook buigt het kabinet zich nog over de vraag in hoeverre mensen die nu geen voorrang hebben, toch ingeënt kunnen worden. Klink zei gevoelig te zijn voor mensen die dit uit ongerustheid toch graag willen.

Verwacht

''Het is volgens onze verwachting dat medewerkers in de gezondheidszorg op het prioriteitenlijstje komen voor vaccinatie tegen de Mexicaanse griep'', reageert een woordvoerster van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) op het voorstel.

De NVZ zegt het goed te vinden dat er prioriteitsgroepen worden gevormd. ''Patiënten worden zo beschermd tegen een eventuele besmetting.''

Ouderen

De ouderenbond ANBO is verbaasd dat 60-plussers als eersten worden gevaccineerd. Eerder leken senioren niet als eersten aan de beurt te komen, omdat zij al een soort afweer hebben tegen deze griep. Mogelijk zijn zij eerder in aanraking geweest met een vergelijkbaar virus.

De bond verwacht dat senioren massaal gebruik gaan maken van de vaccinatie. Dat zei een woordvoerder maandag.

Griepprik

Het lijkt de ANBO goed om de vaccinatie te combineren met de jaarlijkse griepprik. Dan hoeven ouderen die slecht ter been zijn of om andere redenen minder mobiel zijn, niet twee maal op pad.

Politie

Het is niet verstandig dat agenten niet bij de eerste groep horen die wordt ingeënt. Voorkomen moet worden dat veel agenten uitvallen, omdat anders de veiligheid in het geding komt, zo reageerde voorzitter Gerrit van der Kamp van politievakbond ACP.

De bond drong er eerder deze maand op aan dat politiemensen voorrang zouden krijgen. Het advies van de Gezondheidsraad maandag overvalt hem. Volgens Van der Kamp hebben de deskundigen heel erg geredeneerd vanuit de gezondheidszorg.
Bron: Nu.nl

Ik was toch al niet van plan om me te laten volspuiten met die rommel, nu hoeft het ook nog eens niet meer.
Vreemde is, nog geen twee weken geleden zou ik in de grootste gevarengroep zitten volgens de WHO en de gezondheidsraad. Nu ineens niet meer? Vreemde bedoeling...

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: