maandag 3 augustus 2009

Yoga voor beginners

In navolging van mijn vorige blogpublicatie, wil ik mensen toch wat meer meegeven over Yoga. Wie weet heeft iemand er wat aan. Het kan geen kwaad om het een keer te proberen voor dat je er een X bedrag voor gaat neerlegen. Yoga hoeft niet perse via een cursus, het kan ook individueel thuis. Hieronder lees je over enkele basis oefeningen die iedereen thuis kan doen.

Yoga oefening 1

Sta rechtop met je armen op schouderhoogte, parallel aan de vloer. Draai rechtsom, totdat je enigszins duizelig wordt. Verhoog zoals boven aangegeven het aantal rondjes elke week.

Yoga oefening


Yoga oefening 2

Ga op je rug liggen. Laat je armen naast je op de grond liggen met de handpalmen naar beneden, terwijl je de vingers gesloten houdt. Met de inademing til je je hoofd op en probeer met je kin de borst te raken. Tegelijkertijd hef je de benen op naar een verticale positie, terwijl je de knieen gestrekt houdt. Met de uitademing breng je hoofd en benen weer terug naar de grond, waarbij je erop let de knieen niet te laten buigen. Als je benen de grond raken, laat je alle spieren in je lichaam ontspannen. Herhaal de yoga oefening.

Yoga oefening

Yoga oefening 3

Kniel op de vloer, terwijl je je lichaam rechtop houdt. Zet je handen tegen de achterkant van je bovenbenen. Breng de kin tegen de borst. Buig naar achteren terwijl je inademt, laat je hoofd naar achteren vallen en gebruik je handen als ondersteuning. Kom weer terug naar de uitgangspositie en adem uit. Herhaal de yoga oefening.

Yoga oefening

Yoga oefening 4

Ga zitten, terwijl je je benen naar voren gestrekt houdt, met je voeten ongeveer 30 cm uit elkaar. Let erop dat je goed rechtop zit en plaats je handen naast je billen op de grond. Terwijl je inademt laat je je hoofd naar achteren vallen en til je de heupen op, zodat de knieen een rechte hoek maken, terwijl de armen gestrekt blijven. Het is de bedoeling dat er een rechte lijn ontstaat tussen bovenlichaam en de bovenbenen.Houd de adem vast en span alle spieren in je lichaam aan. Terwijl je uitademt kom je weer terug naar de uitgangspositie. Laat alle spieren zich ontspannen. Herhaal de yoga oefening.

Yoga oefening

Yoga Oefening 5

Ga op je buik liggen. Zet je handen onder je schouders op de grond. Buig je voeten, zodat de tenen op de grond staan. Kom omhoog, zodat je wat door je rug zakt en op handen en tenen staat. Kijk omhoog enadem uit. Vervolgens adem je in en breng je je heupen zo hoog mogelijk, zodat de hielen bijna of helemaal de grond raken en de schouders zo laag mogelijk zijn. Probeer ervoor te zorgen dat de benen gestrekt zijn, terwijl rug en armen een rechte lijn maken. Herhaal de yoga oefening.

Yoga oefening

Als je deze oefeningen vanaf nu elke dag herhaalt en opbouwt totdat je vanaf week 10 elke yoga oefening 21 keer doet, blijf je een stuk langer gezond en fit. Je zult het effect snel bemerken.
Bron:Anand.nl


Zoals ik zei is het niet direct nodig om meteen een cursus te volgen om te beginnen met Yoga. Met deze vijf genoemde oefeningen kom je voorlopig al redelijk ver. Maar op een cursus met mensen die er verstand van hebben leer je natuurlijk meer dan wat rek en strek oefeningen. Men helpt je bij het vinden van je spirituele en fysieke balans. Het kan dus voor de lange termijn zeker geen kwaad om een cursus te beginnen, wat sten en begeleiding kan nooit kwaad.


0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...

Oude berichten: