woensdag 20 januari 2010

Kunnen we die mensen niet gewoon helpen?

Een week geleden werd Haïti getroffen door een zware aardbeving, tientallen duizenden mensen zijn hun leven, bezittingen en naasten verloren door deze ramp. Maar in plaats van die mensen helpen, wat blijkbaar een onmogelijke opgave is, maakt men liever tijd om complottheorieën te bedenken en klagen over het feit dat de hulp aan Haïti niet snel genoeg gaat. Ik weet niet in wat voor een wereld we tegenwoordig nog leven als de hele wereld gezamenlijk één klein land niet kan helpen. Hoe moeilijk kan het zijn om die mensen te helpen? Nou blijkbaar moeilijk genoeg dat we die mensen een week laten creperen en alleen er naar kunnen kijken en aangeven hoe ontzettend erg we dit allemaal vinden.


Maar blijkbaar is er meer dan genoeg tijd om rampscenarios en complottheorieën te bedenken.
Vorige week melde ik al over het bericht van CNN over een mogelijke perfect storm van ziektes die in Haïti kan ontstaan gezien de huidige situatie. Nu komt er een bericht vrij, die beweert dat de hele aardbeving één of ander experiment is geweest van de Amerikanen met één van hun aardbeving machines. Dit wordt door de Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie gemeld. Naast dit beginnen steeds meer mensen in de VS zelf te vermoeden dat er meer aan de hand is dan dat er gezegd wordt. Het volgende bericht wekt namelijk argwanige gevoelens op bij velen. Men vindt het namelijk wel heel erg toevallig dat de VS een dag voor de beving bezig was met het testen van een nieuw systeem om Haiti beter te kunnen helpen bij natuurrampen.


Kunnen we niet beter die energie die gestopt wordt in het bedenken van deze berichten en theorieën stoppen in het daadwerkelijk helpen van die mensen daar in Haïti? Kunnen we niet wachten met dit soort dingen tot na dat iedereen zo veel mogelijk geholpen is en de doden met respect zijn begraven. Kunnen we die mensen niet eerst wat tijd gunnen om bij te komen van deze gruwelijke ellende voor we meteen al bezig gaan met schuld geven aan elkaar? Blijkbaar is dit te veel gevraagd. Sensatie heerst momenteel, soms heb ik het idee dat het niemand meer echt wat interesseert. Dat men het gewoon voor de aandacht en sensatie doet en niet voor de mensen. 


Het is toevallig dat nog geen week na de aardbeving in Californië, Haïti zwaar wordt getroffen door een beving. Het is toevallig dat een dag voor het gebeurde de VS inderdaad bezig waren met het testen van een nieuw hulp systeem die speciaal gericht was om Haïti te helpen bij natuurrampen, specifiek orkanen. Hoe gek de woorden van de Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie, er zijn nu al genoeg mensen die wel waarheid zien in zijn woorden. Het is allemaal erg toevallig, maar niet meteen waar of onwaar. Maar moeten we ons hier nu op dit moment druk om maken?


Een belangrijkere vraag in mijn ogen is momenteel "Wat is er belangrijker, die mensen in Haïti helpen of ons op dit moment druk gaan maken om dit soort theorieën?" Is dat niet meer iets voor na dat we die mensen zoveel mogelijk uit hun ellende hebben gehaald? 

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...