maandag 11 januari 2010

Canadese en Amerikaanse Moslimleiders waarschuwen Moslim extremisten!

Canadese en Amerikaanse Moslimleiders hebben laten weten dat het een Fatwa hebben uitgesproken tegen de extremistische groepen binnen de Islam. Als de extremisten het wagen om Canada of de VS aan te vallen, dan kunnen ze problemen verwachten met hun Canadese en Amerikaanse Moslim broeders en zusters.



A group of Canadian and U.S. Islamic leaders on Friday issued a fatwa, or religious edict, declaring that an attack by extremists on the two countries would constitute an attack on the 10 million Muslims living in North America. The 20 imams associated with the Islamic Supreme Council of Canada said this marked the first fatwa by the Muslim clergy declaring attacks on Canada and the U.S. to be attacks on Muslims. "In our view, these attacks are evil, and Islam requires Muslims to stand up against this evil," the imams said in their fatwa. Calgary Imam Syed Soharwardy, founder of the Islamic Supreme Council of Canada, said attacks on Canadian or U.S. soil are essentially attacks on Muslims."We are part of this society," he said. "This is my home, and if anybody attacks on Canada, in fact, attacks on my home." The imams said it is a duty of every Muslim in Canada and the U.S. to safeguard the two countries. Bron: CBC News


Wat hier gezegd wordt is eigenlijk "Val je Canada of de VS aan, dan val je ons ook aan".


Nu ben ik niet pro-geweld, maar ik vind dit wel een "mooi" gebaar. Een gebaar die heel duidelijk laat zien dat niet iedere moslim zo is, als velen hun af willen schilderen. Moslims zijn mensen en burgers, velen zien het land waar ze wonen als hun thuisland en worden net zo hard geraakt als de rest van de bevolking, door de aanvallen van extremistische moslims. Hopelijk laat dit bericht zien dat niet iedere moslim een extremist en dat ze wel degelijk begaan zijn met wat er gaande is. Hopelijk neemt dit een beetje angst weg bij de "gemiddelde" Jan met de Pet. Die volgens mij het idee heeft dat iedere moslim een extremist is.

Het zijn gewoon mensen en burgers, maar zoals bij IEDERE BEVOLKINGSGROEP heb je een stel eikels die het voor de rest verpesten. Niet iedere Moslim is er op uit om "onze Westerse samenleving" om zeep te helpen en er één grote Islamitische wereld van te maken. Dat is kletskoek, kletskoek wat door kleine bange en bekrompen mensen wordt verspreid. Mensen die zo bang zijn voor alles wat anders dan hunzelf is, dat ze de moeite en tijd niet eens WILLEN nemen om nieuwe dingen te leren kennen of te proberen te begrijpen. Het zijn de angsthazen en de bekrompen geesten die dit verspreiden en jammer genoeg vallen daar veel mensen onder heb ik het idee. Ik vind deze mensen net zo gevaarlijk als een Moslim extremist, want beide partijen doen precies hetzelfde en dat is angst verspreiden en demoniseren van anderen.


0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...