dinsdag 24 november 2009

Niburu, feit of fictie?

Het verhaal van de planeet Niburu, wie kent hem niet? Een tot nu toe onbekende planeet komt ons zonnestelsel binnen en zal voor veel ellende zorgen op aarde, volgens velen zal het zelfs het einde van de mensheid met zich meebrengen. De film draait nu in de bioscoop en de speculatie over deze theorie bereikt zijn hoogtepunt. Veel mensen die nog nooit hier van gehoord hebben zijn door de film zo nieuwsgierig gemaakt, dat er een rush ontstaan is voor informatie over Niburu en 2012.
 
They say that this threatening planet on a 3600-year orbit was discovered by the ancient Mesopotamians, who named it Nibiru, and it was known also to the Mayans, who associated it with the end of their calendar "long count" in December 2012. In Web sites, blogs, and radio talk shows, they insist that NASA is tracking Nibiru -- but that this information is being kept from the public as part of a worldwide conspiracy. Bron: Discovery 

Vele mensen denken dat met de komst van Niburu het einde van ons bestaan zal aanbreken. Maar ik betwijfel dat heel erg. Ja de Maya zeiden dat het einde van deze wereld zich zou voltrekken en het begin van de nieuwe wereld zou ontstaan. Maar ik denk niet dat ze met "einde" letterlijk het einde van de wereld bedoelen. Ik denk dat het meer te maken heeft met het einde van deze cyclus en het begin van een nieuwe. Het zal vast wat heftige veranderingen met zich meebrengen, maar ik denk niet dat het uiteindelijk allemaal wel mee zal vallen.
They say the official silence can't be maintained for much longer, however, because by 2009 Nibiru will be visible to the naked eye from the southern hemisphere. They also say Earth's axis is already tilting and the length of the day is changing under its influence. Bron: Discovery 

Iemand al iets gezien of gemerkt van Niburu? Vreemde is dat iets vergelijkbaars in 2007 en 2008 is gezegd, dat men ergens in die jaren Niburu zou moeten kunnen zien. Eigenlijk begon het al vanaf het jaar 2000. Maar dat bleef dus uit, zo ver ik weet tenminste.
Nu dat de film 2012, een akelig simpele spektakel trouwens, groeit de vraag naar informatie over Niburu en 2012.
Niburu zou om de +/- 3600 jaar zijn elliptische baan voltrekken en voor een hoop problemen zorgen binnen ons zonnestelsel en op aarde.




Velen zien dit allemaal als onzin en flauwekul en misschien is het dat ook wel. Maar toch wel apart dat er meerdere oudere volkeren het over Niburu of Planet X hebben in hun geschriften. Dus blijkbaar is er heel lang geleden toch iets gebeurd waar deze theorieën uit voortvloeien. Misschien was er vroeger een Niburu, ze zeggen dat de asteroïden gordel om ons zonnestelsel heen ooit een planeet is geweest. Misschien waren het wel twee planeten die tegen elkaar aan knalden en voor een hele hoop ellende zorgden. Wie weet vloeiden daar de verhalen uit. Als het allemaal waar is, dan merken we dat denk ik snel genoeg. Als het onzin is, merken we dat in 2012 allemaal wel. Er zijn best interessante bronnen, die aansluiten op de theorie, maar ook genoeg informatie die het haast onmogelijk maakt dat de planeet bestaat. Ik heb mijn mening hier al een poosje geleden over gevormd.
Waar of niet waar, het is zeker wel interessant...
Mocht je er meer over willen lezen, dan kan men bij de volgende bronnen terecht.

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...