woensdag 14 april 2010

Wie heeft daar nou tijd voor?

Een nieuw galactisch seizoen lijkt geboren te zijn, of staat in ieder geval op het punt geboren te worden. De laatste dagen lees ik steeds meer berichten over aardbevingen en vulkaan uitbarstingen. Tegelijkertijd lees ik ook overal dat de activiteit van de zon steeds meer toeneemt. Het begint steeds duidelijker te worden dat er weldegelijk verbanden getrokken kunnen worden tussen beide. Nu heb ik me de laatste maand of twee steeds meer verdiept in de werking van ons universum, door veel papers en andere informatie te lezen en door erg veel documentaires en National Geographics over ons universum te kijken. Nu ben ik geen hoogleraar in de astronomie of iets dergelijks. Maar het lijkt,  voor mij,  er op dat ons hele stelsel zich klaar maakt voor een nieuwe cyclus,. Laten we het een nieuw seizoen noemen.

Van wat ik begrijp van astronomie, biologie en natuurkunde, is dat alles een bepaalde cyclus volgt. Voor alles is er een begin en een eind, gevolgd door een wedergeboorte en herhaling van de cyclus. Alles in de natuur laat dit zien, we ontstaan, we leven, we sterven en worden in een iets andere vorm weer herboren en herhalen de cyclus. Dat is niet alleen bij mensen zo, dat is bij planten en dieren zo, dat is in ons klimaat zo en dat is in de sterren zo. Zelf denk ik dat wij het geluk of ongeluk, afhankelijk van hoe je er naar kijkt, hebben gekregen om dit proces van heel dichtbij te mogen meemaken. Het is wel duidelijk dat er dingen aan het veranderen zijn, niet alleen gezien de aarde of de sterren, maar ook gezien onszelf. We voelen het allemaal, die spanning, als of je ergens op wacht. Je voelt dat er iets staat te gebeuren, maar je kan het geen vorm of naam geven. Ook weet je dat jij en iedereen op aarde daar een rol in zullen spelen. Wat die rol is weet je misschien nog niet, maar je weet het.

Nu voelt niet iedereen hetzelfde en een aantal zullen dit gevoel misschien afschrijven als stress of angst of wat dan ook.  Diezelfde mensen zullen waarschijnlijk ook zoiets hebben van “Maak je maar drukker om belangrijkere zaken.” Snap ik helemaal, er is momenteel genoeg aan de hand om aandacht aan te schenken. Maar wat er nu gaande is, vind ik redelijk belangrijk. Onze planeet is aan het veranderen. Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, extreem weer, dat zijn allemaaltekenen van verandering. Niet alleen fysiek, maar ook op gebied van energie is er verandering gaande. Ons electromagnetische veld ondergaat momenteel een process van verandering, wat zorgt voor verschuivingen van onze polen en aanpassingen in ons electromagnetische veld.

Die veranderingen in ons veld, zijn grotendeels te danken aan de gebeurtenissen in ons universum en voor een groot deel de activiteit van onze zon en planeten. Onze zon heeft direct invloed op ons electromagnetische veld. De straling en stormen van de zon beïnvloeden ons veld en onze planeet. Dus als er extreme dingen op de zon gebeuren, dan gebeuren er ook extreme dingen op aarde. Zo simpel is het. Als je dat niet ziet of snapt, dan had je misschien beter op moeten letten op school. Dat er een proces gaande is, zullen weinigen denk ik ontkennen. Dat het de laatste weken lijkt te versnellen, zullen velen nu ook wel gemerkt hebben. Het lijk wel als of we nu iedere week wel een grote aardbeving of vulkaanuitbarsting hebben. Het lijkt wel om de dag, dat één of andere storm een half land plat legt. Dingen zijn aan het veranderen en ze veranderen sneller en sneller met de maand.

Als het zo doorgaat, dan hebben we deze zomer een hele spannende tijd voor de boeg. Voor je het weet hebben we een zomer met Aurora lichten boven Nederland, zomerdagen van gemiddeld 42 graden enherfstdagen met geregeld natte voeten. Bijgestaan door ander extreem weer en klimatologische stunts. Maar waar maken we ons druk over, warme zonnige zomers, natte voeten en wat gerommel op aarde? Dat stelt niks voor, vul maar eens een belasting formulier goed in. Maak je daar maar druk over. Maak je niet druk over het feit dat verschillende oude beschavingen grotendeels dezelfde boodschap achter hebben gelaten als waarschuwing voor ons over dit proces. Dat we daar rekening mee moesten houden, dat dit zal blijven gebeuren. Leer van wat ze achter laten en gebruik die kennis. 

Maar goed, dat zou weer te veel tijd roven van het op orde brengen van je kasboekje iedere maand. Dat zou tijd roven van het discuseren en beslissen over wie ons de komende 4 tot 8 jaar mag regeren en mogelijk verneuken. Het zou tijd wegnemen van elkaar het leven zo zuur en angstig mogelijk te maken. Het zo tijd roven van onze zestig-urige werkweek. We hebben nauwelijks tijd voor elkaar! Want tijd is immers geld! Wel heel toepasselijk en waar. Gezien tijd volgens sommige theorieën niet bestaat en geld eigenlijk ook maar een verzonnen iets is vullen ze elkaar wel aan.

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Zoeken naar nieuws

De Subjectieve Tweet!

De Subjectieve Hyves

De Subjectieve Hyves
Voeg ons toe op Hyves!

Theo Hooyer Woonbiologie

Argusoogradio.org

American Freedom Radio

Vrije omroep

www.vrijheidsparade.nl

De Subjectieve Waarheid

Mijn foto
Krediet crisis? Klimaat verandering? Oorlog? Revolutie? Is er niets anders tegenwoordig? Ooit zei Plato "Alle waarheid is subjectief". Dit is helemaal waar, vooral als het aankomt op het nieuws. Wat eigenlijk objectief en onpartijdig behoort te zijn, heeft tegenwoordig meer weg van een heksenjacht, dan werkelijk nieuws. Op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van het echte nieuws. Het nieuws wat er in mijn ogen toe doet...